Ամերիկացիներն արդեն կարող են համտեսել լաբորատորիայում աճեցված միսը

2 Min Read

Լաբորատոր պայմաններում աճեցված միսը, որը պատրաստված է պողպատե տարաներում  աճեցված հավի բջիջներից, այժմ պաշտոնապես կարող է արտադրվել և վաճառվել ԱՄՆ-ում:

Կալիֆոռնիայի երկու ընկերություններ՝ Upside Foods-ը և Good Meat-ը՝ Eat Just-ի դուստր ձեռնարկությունը, առաջինն են երկրում, որ լաբորատորիայում աճեցված մսի վաճառքի հավանություն են ստացել ԱՄՆ իշխանությունների կողմից:

Գյուղատնտեսության նախարարությունը (USDA) արտադրելու և վաճառելու է լաբորատորիայում աճեցված հավի արտադրանք, հայտնում է The Washington Post-ը:

Joinn Biologics-ը`Good Meat-ի արտադրական գործընկերը, նույնպես ստացել է մսի աճեցման թույլտվություն: Լաբորատոր պայմաններում աճեցված մսի արտադրության գործընթացը, որը կոչվում է նաև վերամշակված սնունդ, սկսվում է կենդանու հյուսվածքներից բջիջների նմուշառումից, հայտնում է ԱՄՆ գյուղատնտեսության նախարարությունը:


Բիլ Գեյթսն ասել է, որ կստիպի մարդկանց անցնել արհեստական ​​մսի


Ընդ որում, բջիջների հավաքումը սովորաբար կենսական վնաս չի հասցնում եւ չի սպանում կենդանուն, նշում են դեպարտամենտում։ Այնուհետեւ դրանք ստուգվում եւ տեղափոխվում են մեծ պողպատե տարաների մեջ:

Տարարերը ծառայում են որպես կենսառեակտորներ, որտեղ բջիջներն արագորեն բազմանում են: Նրանց մակերեսը ծածկված է սննդանյութերով և սպիտակուցների աճի գործոններով: Դրա շնորհիվ բջիջները տարբերակվում են` ըստ մկանային, ճարպային և շարակցական հյուսվածքների, որոնք նման են սովորական հավին:

Տարբերակվելուց և <<հասունանալուց>> հետո բջիջները հավաքվում են տարաներից և պատրաստվում են սննդի արդյունաբերության և փաթեթավորման` սովորական մեխանիզմներով: Առայժմ լաբորատորիայում աճեցված հավը կարելի է համտեսել ռեստորաններում։

Upside Foods-ը համագործակցում է Դոմինիկ Կրենի` երեք աստղանի Atelier Crenn-ի սեփականատիրոջ հետ: Նա կմատուցի մշակված միս Սան Ֆրանցիսկոյի Crenn Bar-ում:

 Good Meat-ի արտադրանքը կմատուցվի նաև հայտնի խոհարար Խոսե Անդրեսի՝ ընկերության տնօրենների խորհրդի անդամներից մեկի ռեստորանում:

TAGGED:
Կիսվեք այս հոդվածով